Psycholoog Amsterdam-Zuid

Psycholoog Amsterdam-Zuid

Disable Preloader

Praktijk Informatie

English clients

Wachttijd

Momenteel is er helaas geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen (Status per mei 2023)

Aanmelding intake en behandelprocedure

Bij aanmelding via de website of per mail neem ik telefonisch contact met u op en kijken we samen of er een afspraak kan worden gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Indien wij na het kennismakingsgesprek besluiten door te gaan met de aanmelding vinden er twee tot vijf onderzoeksgesprekken plaats om de aard, mogelijke oorzaken en achtergronden van de klachten te onderzoeken en tot een diagnose en een behandeladvies te komen. Het onderzoek omvat een aantal vragen over uw huidige situatie en over uw verleden, want psychische problemen ontstaan vaak uit een combinatie van factoren. In sommige gevallen is er tevens een psychodiagnostisch persoonlijkheidsonderzoek geïndiceerd.

De conclusies van het onderzoek, psychodiagnostiek en ROM/HONOS vragenlijsten met daaraan gekoppeld het behandeladvies worden aan het eind van de onderzoeksfase besproken in een adviesgesprek en in samenspraak wordt al dan niet besloten tot een behandeling in mijn praktijk. Omdat ik vrijgevestigd werk en niet over een achterwacht beschik zoals in een instelling, kan ik sommige cliënten niet aannemen. Contra-indicaties zijn bijvoorbeeld crisisgevoelige clienten, verslaving of psychosociale problematiek. Mocht een behandeling elders aangewezen zijn, dan worden de mogelijkheden daarvoor besproken en onderzocht en denk ik mee over een geschikte doorverwijzing.

Bij behandeling in mijn praktijk wordt in samenspraak een behandelplan opgesteld en een behandelovereenkomst getekend.  Behandelplannen worden jaarlijks geëvalueerd. Je huisarts (verwijzer) wordt van conclusie, diagnose en advies schriftelijk op de hoogte gesteld, tenzij u hiertoe geen toestemming verleent.

Zorgprestatiemodel

In de zorg wordt er gedeclareerd via het Zorgprestatiemodel. De rekening wordt gestuurd kort nadat de activiteiten (zorgprestaties) plaatsvinden, bijvoorbeeld aan het einde van de maand. Op zo’n rekening kunnen dan bijvoorbeeld 2 of 3 consulten staan. De tijd die voor u in de agenda is gepland bepaalt het tarief. In het belang van deskundigheidsbevordering en het waarborgen van de kwaliteit van de behandelingen worden mijn indicaties en behandelingen getoetst door mijn collega's in een MDO staf. Dit valt onder de activiteit intercollegiaal overleg en wordt op de rekening gefactureerd. Voor de meeste zorg uit de basisverzekering moeten patiënten eigen risico betalen. De zorgverzekeraar berekent dit per kalenderjaar. Een kalenderjaar is van 1 januari tot en met 31 december.

Uw standaard eigen risico in 2023 is: 385 euro. Eventueel heeft u nog een vrijwillig eigen risico (tussen de 0 en 500 euro, afhankelijk van uw eigen keuze). Eigen risico geldt voor alle zorg die u heeft gebruikt in dat jaar, ook bij andere zorgverleners.

De nota's ontvangt u maandelijks per post via Axiance facturatie service. Deze nota dient u in bij uw verzekeraar, dit bedrag kunt u dan overmaken.

Tarieven verzekerde zorg

Psychotherapie en diagnostiek voor patiënten ouder dan 18 jaar worden meestal vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Voor vergoede zorg is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Na de intake gesprekken zal het duidelijk worden of er sprake is van een diagnose. Als de diagnose onder vergoede zorg valt kunt u de behandeling bij mij deels of volledig vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar (afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten). De factuur wordt maandelijks aan u gestuurd. Deze kunt u declareren bij uw verzekeraar en vervolgens overmaken. Afhankelijk van uw verzekeringspolis (natura of restitutiepolis) ontvangt u een vergoeding. Ik heb geen  contracten afgesloten met  zorgverzekeraars. Het is goed om vooraf bij uw verzekeraar te informeren of uw behandeling vergoed wordt. Bij sommige zorgverzekeraars moet u vooraf toestemming vragen voor ongecontracteerde zorg en is het geadviseerd om afspraken zwart op wit te krijgen. Meer informatie hierover is te vinden www.contractvrijepsycholoog.nl.

Bij een zuivere restitutiepolis vergoedt de zorgverzekeraar 100% van de nota. Heeft u een budget of naturapolis of combinatierestitutiepolis dan vergoedt de verzekeraar slechts een deel van de nota.

Tarieven en Betalingsvoorwaarden

De tarieven in de GGZ worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Ik hanteer in mijn praktijk de door de NZA vastgestelde maximum Behandeltarieven 2023 voor ongecontracteerde zorg van de psychotherapeut. De kosten van de eerste (intake) gesprekken vallen onder diagnostiek tarieven. De betalingsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen van de beroepsvereniging voor vrijgevestigde praktijken LVVP.

Kosten Partner-relatietherapie 

Partnerrelatietherapie valt onder de categorie ‘onverzekerde zorg’ (OVP). Dit betekent dat de therapie door de partners zelf betaalt dient te worden. De tarief voor zelfbetalers is door de NZA vastgesteld op 124,16 per 45 min.  De duur van een intake of een behandelgesprek is 60 min.

Het is soms mogelijk om relatie gesprekken vergoed te krijgen als er bij een van beide partners sprake is van een diagnose, zoals depressie of angst. U kunt hiervoor een verwijsbrief  voor specialistische zorg halen bij de huisarts. De tarieven hiervoor zijn zoals de reguliere Behandeltarieven 2023  voor verzekerde zorg.

Leertherapie

Het tarief voor leertherapie voor psychiaters, (GZ- klinisch) psychologen en psychotherapeuten in opleiding is 100,-

Zelfbetalers 

Sommige mensen komen niet in aanmerking voor vergoede zorg of willen de kosten van hun behandeling om uiteenlopende redenen zelf betalen. U kunt dan ook komen zonder verwijzing van uw huisarts. Er is sprake van 'een onverzekerd product' (OVP) als de klachten niet gediagnosticeerd kunnen worden als psychische aandoening en bij relatietherapie, werkgerelateerde klachten of aanpassingsproblemen. Bij niet verzekerde zorg betaalt u zelf uw behandeling. Het tarief voor zelfbetalers is vastgesteld op 124,16 per 45 min.

Wat gebeurt er als u niet op de afspraak komt?

Als u een afspraak niet op tijd afzegt, wordt de voor u gereserveerde tijd voor het consult in rekening gebracht. Dit wordt in de zorg een 'no-show' genoemd en wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Het no show tarief is 100,- voor afzeggingen korter dan 48 uur van tevoren, ongeacht de reden. Afzeggingen vanwege ziekte gelden ook als no show. Dit geldt zowel voor intake afspraken als behandelsessies.

Privacy statement

Het beleid rondom de privacyregels kunt u vinden in Informatie over privacy en de privacy statement van mijn praktijk. Ik hou mij aan de beroepscode van psychotherapeuten BIG. (laatst bijgewerkt: feb. 2023).

Contactgegevens

Praktijk Alma Roos
Psychotherapeut en GZ-Psycholoog
Olympiaplein 4
1076 AB Amsterdam

BIG registratienummers:
19916427616 en 19916427625

Het kwaliteitsstatuut vindt u hier.

Openingstijden Praktijk

Maandag 9:00-17:00
Dinsdag: 9:00-17:00
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 9:00-17:00
Vrijdag: 9:00-14:00

In verband met behandelgesprekken overdag is mijn telefonische bereikbaarheid beperkt. U kunt het beste met onderstaand e-mail formulier contact opnemen. Als u uw zorgverzekeraar en polisnaam volledig invult kan ik u vertellen of  behandeling in mijn praktijk wordt vergoed.

Dit formulier verzamelt uw gegevens zodat we contact met u op kunnen nemen. Wij gebruiken deze gegevens alleen voor dit doeleinde.

Send an email. All fields with are required.